Make your own free website on Tripod.com
 
 
Hari Ini Dalam Sejarah
#mapler created on Tue Oct 21, 1997 23:24:27
 
 
KUALA LUMPUR 3 Ogos - Panjang citernye nih...7 hari 7 malam tak abis...takpa-takpa..
kita ringkaskan.... ekeke.... Channel ni dah lama gak sejak Oktober tahun lepas. Channel ni
dulu pengasasnye ader 3 orang..orang-orang itu adalah xanadu_2, psyguy dan Stingzz.Yang
tukang bagi idea suruh letak nama #mapler ni si xanadu_2 tu ha. Tau tak mapler tu apa??..
mapler tu maksud die warung/gerai mamak.. ehehe. Mula-mula tu sesaja je bukak channel
nih... jumpa ngan geng-geng sendiri jek... pas tu mula invite orang... pas tu dah syok
sangat kot..kitorang cadang supaya channel ni di register kan. Supaya senang nak
jaga ngan tadbir channel nih.
 
Dulu channel ni kitorang buat untuk dengar midi..saper masuk je dapat midi..dengar
 midi..perghh letih beb!!... mana taknye sorang kasi midi.. sorang mainkan midi.. sorang
layan orang kat channel.. invite lagi...perghhh!! ..aaa sambung balik bab register...
memula si psyguy ni register...tapi kene reject....ader sedikit kesilapan teknikal yang
menyebabkan die terlepas jawatan manager..ahaks!!.. pas tu tertangguh plak dekat2 sebulan
tak register... dengan kepoweran yang ader pada Stingzz... die ambik alih plak hal register
menregister nih... dapat 10 orang supporter, terus daftar kat undernet.. alhamdulillah kali ni
diterima..lebih kurang 10 hari pas tu X dibawa masuk dengan rasminya, tarikh die 21 Okt 97.
Pas tu giat la channel ni dipromosikan dengan pelbagai cara.. sampaikan kene
kick ngan ban tu dah biasa dah kat #kampung.. muekekekek...
 
Sampai skang nih #mapler mempunyai penghuni-penghuni
tetapnye.. seperti fasha, angah, E|n|A, Ficken, marlboro7, aza-1, DioDes dan lain-lain.
Waktu-waktu puncak channel ni ialah 12 malam keatas terutamanye masa cuti. Topic dalam
channel ni apa-apa pon boleh..tapi ader gak yang tak boleh, yang tak boleh tu bende-bende
mengarut yang boleh mengancam ketenteraman awam. Tu la sedikit sebanyak sejarah dan
citer pasal #mapler nih.. kalau nak tau lagi masuk la #mapler.. lepak-lepak.. minum-minum
ke dulu.. ekekek... hidup #mapler!! - disediakan oleh Gunnerzz (sepupu sepapat Stingzz)
 
 
 
STINGzCREATION®